Udstødt af familien

Brighton er en lille dreng på 1 år. Han bor hos sin bedstemor Lea, mens hans mor, Anna, tager en uddannelse som syerske. Brighton er født med albinisme ligesom sin mor og bedstemor. Bortset fra de virrende øjne på grund af dårligt syn, ligner han en helt almindelig dansk dreng.

Men som albinobarn i Tanzania er Brightons vilkår nogle ganske andre, end de ville være i Danmark. Brightons far var sort og han forlod Anna. Hun vil ikke fortælle om ham og man kan mærke, at der ligger en dyb smerte bag historien. Anna er ikke vant til at få positiv opmærksomhed fra andre end sine mor og søstre, men Brightons far lovede guld og grønne skove.

Brighton har brug for beskyttelse

Derfor beskytter hun og bedstemor Lea, Brighton. De er meget nervøse for hans fremtid. I landsbyen bliver de ikke opfattet som almindelige mennesker. Selv deres nærmeste familie udstødte dem for nogle år siden. De blev jaget væk og følelsen af ikke at være ønsket, sidder dybt i Anna.

”Min søn skal føle sig elsket”

Som mor til Brighton ønsker Anna, at mennesker skal lære dem at kende, elske dem og behandle dem ordentligt. ”Jeg vil kæmpe for, at min søn føler sig værdifuld, set og elsket og at han vil kunne vokse op og kunne leve et liv uden at være bange for at blive kidnappet, lemlæstet eller dræbt.”

Vi kæmper for albinoers ret til at leve

Sammen med den lutherske kirke i Tanzania bliver albinoer som Brighton hjulpet gennem Fremtidsbørn. Kirkens landsbykomitéer kan bringe børnene i sikkerhed på børnehjem, hvis der ikke er andre muligheder.

Men det er også vigtigt grundlæggende at ændre synet på albinoer, så deres liv og rettigheder respekteres. Derfor taler komitéerne, hvor både evangelisten, sheiken, skolelæreren, byrådsmedlemmet og andre centrale personer i lokalområdet sidder med, også albinoernes sag fra landsbyen til det juridiske og politiske niveau.

Holdningsændring NU!

At komme overgrebene på albinoer til livs kræver både en holdningsændring, ligesom det kræver, at lovene strammes, og at de, der forbryder sig mod albinoer, straffes. Derfor har vi brug for din hjælp!

 

Tilbage til Mød børnene