Benson blev forladt – 2 gange

Allerede da Benson var 3 år, blev han forældreløs. Først døde hans far. Bensons mor følte sig tvunget til at efterlade ham hos Bensons farbror for at tage ud at lede efter arbejde og efter en ny mand. Benson har ikke set hende siden og ved ikke, om hun lever.

Nu er Benson 11 år, og når han tænker på sin far, bliver han ked af det. Han føler sig meget ensom uden sine forældre. Lige udenfor farbrorens hus er der 4 grave. Den længst væk er hans fars, og her står Benson, når savnet bliver for stort. Han kan ikke huske ham, for han var så lille.

Hverdagen i gule plastiksko

Livet hos farbroren, tanten og deres 6 børn er hårdt, og de går tit sultne i seng. Benson har et par opsigtsvækkende gule sko. Når man kigger nærmere, kan man se, at de er lavet af plastik. I den højre er der et stort hul, så foden stikker ud. Men familien har ikke penge til nye sko.

De går også i kirke sammen om søndagen og hjælper præsterne under gudstjenesten. Det er vigtigt for Benson at høre Guds ord. Det giver ham håb, og følelsen af ikke at være alene bliver stærk inden i ham.

Hvordan får Benson hjælp?

Benson og hans familie kan ikke klare sig uden hjælp, og derfor får de støtte gennem Fremtidsbørn. Benson får støtte til skolegang, fordi familien er så fattig. Han får uniform, hæfter og blyanter. Familien får også hjælp til at bekæmpe fattigdom ved at få undervisning i:

  • Sundhed
  • Effektive landbrugsmetoder
  • Børns rettigheder og børneopdragelse

Det giver familien mulighed for bedre at kunne klare sig i hverdagen. Benson har en klar opfattelse af, at uddannelse er nøglen til livet, og derfor er han meget omhyggelig i skolen. Sammen med vennerne Pius og Davius bruger han meget tid på at læse lektier. Benson drømmer om at blive præst, for han vil gerne bringe Guds ord og håbet ud til andre mennesker.

 

Tilbage til Mød børnene